Wat ik nou vind van... 'De geluksvogel' van Ilja Gort?

Eerder las ik van deze schrijver 'De vrouwenslagerij'. Dat las ik met veel plezier, een heerlijk boek met gortdroge (pun intended) humor vond ik het.

Daarom was ik al een tijdje van plan om meer boeken van hem te lezen.

Ik begon nu met 'De geluksvogel'.
De Nederlandse Harold heeft zijn marketingbedrijf goed kunnen verkopen, en met een mooi bedrag, een dosis wilskracht en een berg creativiteit in zijn rugzak, vertrekt hij naar Frankrijk om daar een chateau met wijngaard te kopen.
Vastbesloten hier een succes van te maken, integreert hij al snel in het dorpje en sluit hij een vriendschap met wijnboer Régis.
Régis staat niet bekend als de wijnboer met de lekkerste wijnen, maar Harold ziet in hem en zijn boerderij dé authentieke wijnboer zoals uit het boekje.
Vanuit zijn achtergrond besluit Harold Régis te gaan helpen en legt hem een idee voor: een camping beginnen op zijn terrein. Régis loopt over van enthousiasme en onwetendheid, wat zorgt voor heerlijke situaties.

Het boek switcht tussen chaotische taferelen en romantische omschrijvingen van het prachtige  gebied,  waar de auteur duidelijk zijn hart aan heeft verloren.

Ik vond het heerlijk om te lezen, geen hoogdravend geneuzel, maar fijne zinnen en goed taalgebruik.
Ik las dit boek vandaag heerlijk buiten in het zonnetje waardoor ik me soms bíjna zelf in Zuid Frankrijk waande.
4 duimpjes voor 'De geluksvogel'! 👍👍👍👍

Reacties