Wat ik nou vind van.. 'Locke & Key' van Joe Hill?


Locke & Key? Da's die toffe Netflix serie!
Ik vroeg me af of daar boeken van waren. Die waren er. Comicbooks.
Stripboeken? Ik? Ja de Donald Duck bij de kapper.
Verder niet.
Dus dit is vast niks voor mij. Maar ik ben wél nieuwsgierig. Weet je wat? Ik bestel gewoon het eerste deel. Vind ik het niks, verkoop ik het wel weer.
Ja, dat doe ik.

4 dagen later. 6 comicbooks verder en de serie uitgelezen.
Wát gaaf zeg! Een stukje gruwelijker dan de Netflixserie (waarbij ik niet begreep dat er 'horror' bij stond), maar het is natuurlijk ook wel Joe Hill die het schreef. Wellicht bij je bekend als auteur van Nosferatu? Of van het feit dat zijn vader ook een behoorlijke reputatie heeft als horrorauteur? Zijn vader heet Stephen. Stephen King. Je weet wel.

In Locke & Key verhuist het gezin Locke naar Lovecraft, het ouderlijk huis van de vader. Die verhuist zelf niet mee, hij is pasgeleden vermoord door een van zijn leerlingen.
Het gezin is nog in rouw en handelt in verdriet.
De kinderen, Tyler, Kinsey en Bode moeten hun draai vinden op hun nieuwe school, en moeder Nina heeft haar eigen manier om met haar  verdriet om te gaan.
Dan vinden de 3 kinderen sleutels in het huis, die méér doen dan deuren openen.
Hoe meer sleutels ze ontdekken, hoe meer er echter ook achter hen aan blijkt te jagen.
Lovecraft blijkt flink wat geheimen te bergen...
En die zijn niet geschikt voor tere zieltjes.

De tekeningen door Gabriel Rodriguez laten weinig aan de fantasie over. Kun je niet tegen bloederige taferelen, dan hou het maar bij die Donald Duck, want die worden hier niet geschuwd.
In 6 delen wordt het verhaal van Lovecraft en de Locke familie uit de doeken gedaan, en waar ik in de Netflixserie de aanduiding 'horror' niet snapte, betreft dat in deze comics geen enkele twijfel.

Het verhaal zit steengoed in elkaar, en de tekenstijl van Rodriguez is, naast donker (en dan bedoel ik niet alleen het kleurgebruik) erg goed. Maar zoals ik al meldde, ik ben een leek op dat gebied, dus of je mijn oordeel betreffende tekenstijlen serieus moet nemen... dat lijkt me niet.

Het feit dat ik in 4 dagen alle 6 de boeken bestelde en uit las, dat zegt dan weer wel wat.
Ik kon echt niet wáchten om door te lezen en een aantal andere, nieuwe boeken hebben écht even moeten wachten tot ik het verhaal van de Locke familie kon afsluiten.

Een dikke aanrader! 5 duimpjes👍👍👍👍👍

Reacties