Wat ik nou vind van... 'LEGO~ Echt alles wat je zou moeten weten' van Simon HugoMet dank aan WPG Kindermedia voor dit toffe recensie-exemplaar!

Lego is hip en happening. Neem alleen het tv-programma 'Lego Masters' wat momenteel een dikke hit is. Zelfs ik, die nooit echt met Lego heb gespeeld, kijk er graag naar. 
Ik bewonder de kunstwerken die gemaakt worden en verwonder me over de heftige emoties van de deelnemers. 

Met een zoon van 12 die al zijn leven lang met Lego speelt (waar andere kindjes een knuffel hebben die van levensbelang is en ab-so-luut niet kwijt mag raken, had mijn zoon 3 Duploblokjes op elkaar. 2 van dezelfde kleur, en 1 andere kleur. Welke kleuren maakte verder niet uit, en evt. verliezen was dus geen ramp, want een graai in de Duplo-bak en het was opgelost...) en een man die bij zijn ouders thuis, samen met zijn broer een kamer heeft die alleen maar aan Lego gewijd is, kan ik er ook niet echt onderuit. Hoeft ook niet, natuurlijk.

En dan komt dit boek uit! Allemaal super benieuwd naar natuurlijk!

Het staat barstensvol weetjes en feitjes, heldere foto's en tijdlijnen, en indrukwekkende bouwsels en records.
Van LegoCity tot Starwars Lego, van Duplo tot Technic Lego, van 1932 tot 2020: 
88 jaar aan Lego geschiedenis komt voorbij.

Zelfs ik riep regelmatig 'Ooh die hadden wij vroeger ook thuis!', en wat is er nu leuker dan zo'n feest van herkenning!

Er is een compleet hoofdstuk gewijd aan de poppejes, die ik geen poppetjes mag noemen, want het zijn 'minifigures', een hoofdstuk aan voertuigen, aan soorten steentjes en nog veel meer.

Natuurlijk is er ook aandacht voor Lego op het witte doek en op je televisie (Lego Ninjago is hier heel veel gekeken), maar ook Lego dat gebaseerd is op tv-series en films. 
Lego gaat met zijn tijd mee, is voor iedere generatie anders, maar toch ook hetzelfde: creativiteit en plezier.

Een boek dat bij geen Lego-fan mag ontbreken!
4 duimpjes๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Reacties