Wat ik nou vind van... 'Vogelvrij' van Sebastien de Castell?Waarschuwing vooraf: als je aan dit boek begint, wil je blijven lezen. 
Het is het eerste deel van een serie van 6 (de Spellslinger-serie) waarvan bij mijn weten alleen de eerste 2 delen vertaald zijn naar het Nederlands. 

Een waanzinnig leuk boek, waarin magie -en waar dit voor staat-  de hoofdrol heeft.

De 15-jarige Kellen heeft, on tegenstelling toe de rest van zijn gezin, geen enkel talent voor magie.
Binnen zijn volk, de Jan'Tep, krijgt iedereen op zijn 16e verjaardag zijn magiërsnaam. Dat wil zeggen, als hij of zij bepaalde magische proeven goed aflegt.
Kellen ziet het niet gebeuren en baalt als een stekker. 
Dan komt hij Ferius Parfax tegen, zij is geen Jan'Tep en heeft heel andere denkwijzen dan die waarmee Kellen is opgegroeid.
Ook krijgt hij een bijzondere uitnodiging en duikt er een vreemd wezen op, dat de Jan'Tep schrik aanjaagt.
Het leven van Kellen staat te schudden op zijn grondvesten.... en dan komt hij ook nog achter het geheim dat zijn ouders al zijn hele leven voor hem verbergen.

Een boek met veel humor (thank you Reichnis), magie, misstanden en de 'coming of age' van Kellen.

Ik kocht dit boek  een paar jaar terug al vanwege de waanzinnige cover, las het nu pas (gevalletje Tsundoku) en kan niet wachten tot ik het volgende deel kan lezen.
Dat zal helaas toch even moeten (dat wachten), want ik kan helaas niet ongelimiteerd boeken blijven kopen, maar wat in het vat zit verzuurt niet.

Een dikke aanrader, ik geef dit eerste deel dan ook met plezier 5 duimpjes! 👍👍👍👍👍


Reacties