Wat ik nou vind van...'Nog lange niet' van M.J. Arlidge?Na een klein uitstapje van Arlidge is hij nu weer terug met Helen Grace.
En het lijkt Helen goed te gaan in het leven. Ze lijkt wat rust gevonden te hebben door haar relatie (al mag het die naam nog niet echt hebben) met Joseph en heeft minder behoefte zich te (laten) pijnigen.

En uiteraard krijgt ze een bijzondere zaak op haar pad; het begint met de moord op Justin Lanning, een succesvolle zakenman. Hij kreeg een telefoontje waarin werd aangekondigd dat hij nog maar een uur te leven had.... en dat werd werkelijkheid.

Wanneer blijkt dat Lanning vermoord is, gaan ieders gedachten naar het drama dat hij jaren eerder meemaakte. En niet alleen hij...
Is het toeval dat hij wederom een slachtoffer is?

Ondanks Helens prille geluk is haar motor nog altijd haar trouwste metgezel, is collega Charlie nog altijd jaar beste vriendin en doet ze nog altijd niet aan half werk.
Ze stort zich volledig op deze zaak en weet dat alle ogen op haar team gericht zijn. Die van haar meerderen, van de inwoners van de stad, van de moordenaar én van Emilia Garanita, de immer irritant aanwezige journaliste die het tot haar levensdoel lijkt te hebben gemaakt om Helens onkunde aan de wereld te bewijzen.

Allemaal oud en vertrouwd dus, evenals Arlidges vertelstijl: af en toe word je op het verkeerde been gezet, de spanning is er continu maar loopt bij vlagen hoog op en natuurlijk wordt het Helen niet makkelijk gemaakt. Zowel privé als qua werk komt ze voor uitdagingen te staan. Maar ja, dat lijkt voor haar het beste te werken én voor de lezer het interessantst. 

Wederom dus een prima boek in de Helen Grace serie, alhoewel ik het één en ander wel had zien aankomen en daardoor de echte plottwist miste.
Desondanks 4 duimpjes voor 'Nog lange niet'👍👍👍👍

En nu maar weer wachten op Helens volgende avontuur!


Reacties