Wat ik nou vind van... 'Bonuskind' van Saskia Noort?Het is alweer een tijd geleden dat ik iets van Saskia Noort las, en toen was daar 'Bonuskind'. 

Over de 15-jarige Lies,  wiens ouders zijn gescheiden. Zij woont met haar broertje Luuk de ene week bij hun moeder Jet, de andere week bij hun vader Pieter en zijn nieuwe vriendin Laura.

Dan wordt Lies op een ochtend wakker en is Jet er niet. 
De dag vordert, maar geen Jet. Uiteindelijk belt Luuk Pieter, die hen komt halen.
Lies beeft intussen de mobiel en de laptop van Jet gevonden en hoopt hieruit te kunnen opmaken wt er met Jet is.  Want terwijl iedereen lijkt te geloven dat Jet zelf is weggegaan, kan Lies zich dat niet voorstellen. Er móet iets met haar moeder gebeurd zijn. Lies gaat zelf op onderzoek uit.

De titel van het boek snap ik niet helemaal. Ja, Lies en Luuk zijn de bonuskinderen van Laura. Maar daar draait het verhaal niet om.
En sowieso de cover... die past niet bij het verhaal. Althans, ik zie de link niet.

Het verhaal zelf dan: het houdt het midden tussen een roman en een thriller.
Ik heb niet nagelbijtend op het puntje van mijn stoel gezeten, maar vond het zeker geen saai boek. 
Lies' point of view was prima, ze was soms erg wijs voor een 15jarige, maar soit. De manier waarop we Jets verhaal meekrijgen is prima gevonden (al vraag ik me met dit soort dingen altijd af wie er zó gedetailleerd gebeurtenissen bijhoudt).
Minpuntje is daar dan wel weer aan dat zij nooit het hele verhaal kan hebben verteld in dit geval, en dat tóch doet.

En dan Lies' zoektocht naar de waarheid: onbezonnen, niet over nagedacht, echt pubergedrag dus. Hoewel je je natuurlijk af kunt vragen of een puber echt zo ver zou gaan, aan de andere kant is het lastig een boek te schrijven met alleen personages die doen wat er van ze verwacht wordt en netjes binnen de lijntjes blijven.  

Tijd voor de score; ik geef 'Bonuskind' 3,5 duim👍👍👍✊

Reacties