Wat ik nou vind van het boek 'Labyrinth'?

Sara is een dromerige tiener die zich graag verkleedt en toneelspeelt, met haar knuffels als publiek. Op een avond moet ze op haar babybroertje Toby passen. Daar heeft ze nu nét geen zin in en in een opwelling roept ze de goblins aan om Toby mee te nemen. Haar verbazing kan niet groter, als blijkt dat dat vervolgens gebeurd is!

Ze smeekt Goblin-koning Jareth om Toby terug te geven,  maar die besluit haar maar één kans te geven... ze moet binnen 13 uur Toby in zijn kasteel vinden. Het kasteel ligt midden in een onmogelijk labyrint. Sara begint vol goede moed, maar Jareth is eigenlijk helemaal niet van plan om Toby terug te geven. Als Sara sneller het labyrint doorkruist als hem lief is, speelt Jareth het spel al snel niet meer eerlijk. 


Aangezien ik de film echt al van kinds af aan Fan-tás-tisch vind, mocht het boek (én het bordspel!) niet in de kast ontbreken. 
Dit boek (Engelstalige uitgave) bevat naast het verhaal ook de eerste aantekeningen van Jim Hensons ideeën voor de film. 
Deze komen lang niet allemaal terug in de film, maar het is wél leuk om een idee te krijgen hoe het verhaal voor de film is ontstaan. 

En niet alleen het verhaal, ook de figuren voor de film: in het boek vind je ook schetsen en tekeningen van deze bijzondere figuren, gemaakt door Brian Froud. 
Niet alleen een heerlijk avontuur om te lezen, maar met leuke extra's voor fans van de film. 
Alle 5; 👍👍👍👍👍

Heb je de film nog nooit gezien? Zeker doen! 
David Bowie als Goblin-King Jareth is een geweldige extra op het toch al toffe verhaal!
Reacties