Wat ik nou vind van... 'Dit heb je verdiend' van Carla Kovach?

 


Na 'Stil maar' is dit het tweede boek van deze schrijfster in de 'Gina Harte'-reeks.

Desondanks zijn de boeken prima los van elkaar te lezen.

In dit deel wordt Gina geconfronteerd met een moord die ze niet snel zal vergeten; het slachtoffer wordt gewurgd in huis gevonden. De vrouw leek het perfect voor elkaar te hebben, toch is ze nu dood. Ze blijkt een minnaar te hebben. Wist haar man dit en nam hij wraak? Of was de minnaar jaloers en heeft híj in woede gehandeld? 

Uit het onderzoek blijkt dan dat het perfecte leven dat de vrouw leek te hebben, niet meer dan een façade was. Gina ziet overeenkomsten met haar eigen huwelijk uit het verleden, waardoor ze zichzelf belooft alles op alles te zetten om gerechtigheid te krijgen voor het slachtoffer.

Het wordt haar echter niet makkelijk gemaakt, want íemand neemt het naar kwalijk dat ze vragen aan het stellen is. En die iemand deinst nergens voor terug.

In mijn recensie van het eerste deel gaf ik aan bang  te zijn dat Gina Harte een kopie zou zijn van Arldiges Helen Grace. Beide politievrouwen hebben een behoorlijk verleden wat hen beïnvloedt en een flinke dosis bindingsangst. Gelukkig vind ik die vergelijking in dit boek al stukken minder aanwezig; Gina's karakter ontwikkelt zich tot een eigen persoonlijkheid.

Carla Kovach heeft een spannende 2e thriller geschreven, waarbij de vraag niet zozeer is wíe de dader is (dat is al snel duidelijk), maar meer of Gina en haar team de zaak op tijd weten op te lossen. 

Een boek wat prima weg leest, met een hoofdpersonage dat potentie heeft om nog een flink aantal boeken te vullen en te groeien in haar rol.

Wederom 3,5 duim 👍👍👍✊, maar absoluut richting de 4!


Reacties