Wat ik nou vind van... 'Wacht maar af' van Loes den Hollander?

 


Met dank aan de Crime Compagnie voor dit recensie-exemplaar.

Alweer de 26e thriller van Loes den Hollander. En toch heeft ook dit boek weer een volstrekt andere insteek;

Franka wordt na 5 weken wakker na een hersenbloeding. Ze blijkt eerder ook al wakker geweest te zijn, maar daar herinnert ze zich niets van.

Nu krijgt ze te horen dat in de afgelopen weken haar moeder, met wie ze een erg goede band had, is overleden. Haar echtgenoot Brent gedraagt zich ook vreemd. Of ligt dat aan haar zelf? Ze merkt dat ze zelf ook anders reageert op dingen, dat ze veranderd is.

Maar dan krijgt ze een beterschapskaartje, waardoor ze aan zichzelf gaat twijfelen. En er gebeuren steeds meer zaken die alleen Franka lijkt te zien. Is het hersenletsel ernstiger dan gedacht, of speelt er iemand een naar spel?

Franka gaat aan alles en iedereen twijfelen. Ze kan op niemand meer bouwen, zelfs niet op de Franka die ze altijd was.

Het verhaal wordt verteld door Franka, en leest prettig. Een aantal hoofdstukken worden echter verteld door een ander personage, waarvan het lang onbekend blijft wie (al heb je als lezer wel al een vermoeden). Deze hoofdstukken vond ik minder fijn lezen; warrig, maar ook alsof diegene deze gedachten voor zichzelf opschreef en daarom niet vond dat er meer uitleg nodig was. Achteraf gezien niet zo verkeerd gedacht. 

Loes den Hollander heeft zelf in maart 2018 een hersenbloeding gehad en heeft haar eigen ervaring kunnen gebruiken voor het schrijven van dit boek. 

Op een paar kleine dingetjes na, dingetjes die imo net niet helemaal lekker zitten, kan ik niet anders dan enthousiast zijn over 'de nieuwste Loes'!

4 duimpjes 👍👍👍👍

Reacties