Wat ik nou vind van... 'Prinses Nola en haar waardeloze prins' van Henry Lloyd?

 


Kom ik zomaar ineens een nieuw boek van Henry Lloyd tegen! Nadat ik mega-enthousiast was over  zijn vorige boek (echt: ga dat boek lezen!), móest ik deze natuurlijk ook lezen!


Het speelt zich af in hetzelfde rijk als het vorige boek.

Stadsmeisje Nola en prins Clemens ontmoeten elkaar en niet lang daarna trouwen ze. Nola verwacht gouden bergen en reizen over de wereld, Clemens blijft liever in zijn kasteel en wil de hele bevolking tevreden houden.

Dat werkt natuurlijk niet (zowel Clemens' wens als de verschillende verwachtingen binnen deze relatie). Dan blijkt Clemens óók nog een geheim te hebben... Nola wil per se weten wat dit geheim is,en als ze er achter komt, besluit ze te vertrekken. Wég van haar waardeloze prins!

Beiden zijn ze nu op zichzelf aangewezen. En dat zet beiden aan het denken...

Na de avonturen van Flin en Juniper (welke een kleine opwachting maakt in dit boek) waren mijn verwachtingen hoog. Ik hoopte op nét zo'n hilarisch, heerlijk verhaal, gevuld met sarcasme en niet-sprookjesachtige dingen.

Dat laatste is gelukt, de rest... not so much. Het begon wel goed, toen meteen op de eerste bladzijde de prins met paard Borrie tegen een boom aanreed. Het kwam even goed toen Juniper in beeld kwam. Zo af en toe was er een grappige kwinkslag. 

Maar het haalde het i.m.o niet bij 'Flin'.

Gaf ik die 5 welverdiende duimen omhoog, blijf ik bij Nola bij 3 duimpjes steken.

Geen naar boek, echt wel oké, maar niet om over naar huis te schrijven. Behalve deze recensie dan.

👍👍👍

Reacties