Wat ik nou vind van... 'Het onzichtbare leven van Addie Larue? ' van V.E. Schwab?

 
Ik herinner me je...

Ik kende deze auteur niet, maar heb het boek gekocht vanwege de mooie cover. Gelukkig maar, want de inhoud is nóg mooier!

Een prachtig verhaal, over een meisje, Adeline, dat haar ziel verkoopt voor de vrijheid om te mogen zijn wie ze wil, om niet het leven te leiden dat van haar verwacht wordt.

Ze komt bedrogen uit, zoals je kunt verwachten bij een deal met een duivel.... ze krijgt volledige vrijheid, zonder banden, zonder sporen na te laten, voor zolang als ze maar wil.

Addie maakt grote ontdekkingen, wrede oorlogen, en prachtige creaties mee.

Maar toch weet ze gedurende de eeuwen die volgen de schoonheid van dingen in te zien, via een achterdeur in de deal laat ze tòch op een ingenieuze manier haar sporen na, al kan ze het geen bestaan noemen.

"...als je alleen in andermans stappen loopt, kun je nooit je eigen weg kiezen. Je kunt geen sporen nalaten." p.237


De auteur maakt gebruik van prachtige zinnen, heerlijke metaforen en weet precies de juiste sfeer op iedere bladzijde te omschrijven.

Je ruikt het bos, voelt de zinderende zomerlucht, waant je in de boekwinkel van Henry, slaapt op Sams dak, probeert Esteles hutje te ontdoen van onkruid, je bent er bij!

Het verhaal is heerlijk, overspant eeuwen maar blijft bij de tijd, en leest ontzettend prettig weg, zonder simpel aan te doen.

Een heerlijk boek, dat smaakt naar meer van deze schrijfster!

Ondanks ruim 570 pagina's nóg te kort!

Alle 5:👍👍👍👍👍


Reacties