Wat ik nou vind van... 'Fantoomzoon' van Ronald van den Broek?

 Het 4e boek van Ronald van den Broek . Heel anders dan de vorige 3, maar het viel niet tegen!

 Het boek begint met een spannende proloog: dat smaakt naar meer!! 

Wat hebben een vampier op een kerkhof, een CEO die overlijdt terwijl hij vastgebonden op bed ligt en een geëlectrocuteerde modeontwerper met elkaar te maken? 

Irisa Romijn, een rechercheur uit Amsterdam, moet proberen dit verband te leggen. Áls er al een verband is. 

Samen met haar team stort ze zich op het onderzoek. Maar haar 'Hollandse' mentaliteit wordt niet erg gewaardeerd in het Limburgse en bovendien heeft ze een pijnlijk verleden met de officier van justitie. 


 Een aantal jaar eerder... Vincent wordt in zijn jeugd flink gepest. Aan een mishandeling in zijn tienertijd heeft hij een lelijk litteken in zijn gezicht overgehouden. 

Pech en ongeluk lijken hem te achtervolgen. Net wanneer hij zijn geluk gevonden denkt te hebben, gebeurt er iets dat zijn leven weer overhoop haalt. 


We kijken in het boek afwisselend over de schouders van Irisa en Vincent mee. Gelukkig is het duidelijk met wie we meekijken, aangezien de hoofdstukken van Irisa genummerd zijn en de andere met een regel uit een songtekst beginnen. 


Irisa is niet direct een likeable hoofdpersoon. De lezer weet vrij snel dat er een oorzaak voor haar gedrag is, maar komt hier gaandeweg pas achter hoe en wat. Niettemin ben ik haar niet veel aardiger gaan vinden gedurende het boek, maar heey, je kunt het nu eenmaal niet met iedereen goed vinden. 

Wat dat betreft zou ik met haar collega Emont eerder bevriend raken. 


 Het onderzoek vordert met vlagen, en soms gebeurt er veel tegelijk. Die momenten vliegt het boek voor mijn gevoel ook even alle kanten tegelijk op (niet het letterlijke boek dus he ..), daar komt het wat structuur te kort lijkt het wel. 

 Hoe dan ook, het is geen makkelijke zaak om op te lossen voor het rechercheteam, en de mogelijke daders die zich op een presenteerblaadje lijken aan te dienen, vallen ook net zo snel weer af. 

 Of zit de echte dader daar toch ook tussen? 

 Om daar antwoord op te krijgen zul je toch écht het boek zelf moeten lezen! 

 Een toffe thriller met een origineel plot! 👍👍👍👍

Reacties