Wat ik nou vind van... 'Valse getuige' van Karin Slaughter?


 

Allereerst wil ik HarperCollins bedanken voor het recensie-exemplaar! 


Whoop whoop! The Queen of Crime is back! 

Helaas geen Will Trent of Sara Linton dit keer, maar dat mag de pret niet drukken! Of toch wel?

Meestal vind ik de stand alones van Mrs. Crime herself niet zo goed als de serie(s), alhoewel ze dan nog príma te pruimen zijn. Ik ben héél benieuwd!

Het geheel speelt zich af gedurende covid 19, getuige de mondkapje, maar begint met een terugblik. 

Callie wacht thuis met de kleine Trevor tot Buddy thuiskomt. Maar als dat gebeurt, loopt de boel vrijwel direct uit de hand. Ze doet een ontdekking die hun aller levens voorgoed zal veranderen.

Jaren later... advocate Leigh Collier krijgt een zaak toegewezen. De cliënt, Andrew Tenant, heeft specifiek om haar gevraagd, sterker nog, hij heeft de zaak door zijn vorige advocaat aan haar laten overdragen.

Andrew wordt beschuldigd van gewelddadige verkrachting. 

Na haar eerste gesprek met hem wil Leigh hem helemaal niet helpen, maar ze blijkt geen keus te hebben. Hij wéét dingen. Dingen over haar en haar verleden. Dingen die het daglicht niet mogen aanschouwen.

Wat volgt is een race om te voorkomen dat er meer slachtoffers vallen, dat geheimen uitkomen en dat Andrew wegkomt met zijn gruweldaden.

Maar wat is daar voor nodig? Wat voor offers moeten daarvoor worden gebracht?

Na het schokkende eerste hoofdstuk zakte het boek even iets in, wist het wat minder mijn aandacht vast te houden, maar dat duurde niet lang. Het pakte me al snel weer helemaal en liet me kennismaken met twee vrouwen die er alles aan doen om hun familie te beschermen. Ieder met haar eigen uitdagingen en onzekerheden, maar vol liefde en strijdkracht en een gezamenlijk doel. 

Het verhaal heeft vaart, goede personages, een stevig plot en is heerlijk geschreven.

Ik snap alleen totaal niets van de cover...

Ik ben gewoon weer ontzettend enthousiast! Wat een topper dit, ga 'm snel lezen! 

Ik vind het helemaal leuk dat ik deze stand alone nu óók 5 duimpjes geef! 👍👍👍👍👍


Reacties