Wat ik nou vind van... 'De man die een vreemde was' van Lina Bengtsdotter?Jaa, Charlie Lager is weer op pad! Ditmaal onderzoekt ze de verdwijning van Beatrice, de baby van een vermogend echtpaar.

Al snel komen er een aantal mogelijke daders boven drijven: de junkiebroer van de moeder, de huishoudster die haar eigen kinderen is verloren, de zakenpartner die zich benadeeld voelt... maar hebben zij een motief? En zo ja.. wat dan? Charlie en haar collega's duiken de zaak in, maar het onderzoek wordt bemoeilijkt door niemand minder dan de ouders, die cruciale informatie achter schijnen te houden. Waarom? Moet Charlie het dan toch zoeken bij één van hen? Waarom spelen ze geen open kaart?

Intussen is Sara gedwongen om in Rödminnet, een instelling, te gaan wonen en maakt ze kennis met haar kamergenootje Lo en de andere meiden. Samen proberen ze het leven daar zo aangenaam mogelijk te maken met stiekeme samenkomsten in de kelder, waar ze oude spullen van vorige bewoners vinden en sterke drank drinken. Tussen die spullen zitten ook brieven, die de meiden met gemengde gevoelens lezen. 

Charlie worstelt gedurende het onderzoek met een nacht die, ook door drank, uit haar geheugen gewist lijkt te zijn. De enige flard die ze zich herinnert is een leren jack. Wie droeg dat jack? Wat is er die nacht gebeurd? Waarom weet ze er niets meer van?

De lezer krijgt een steeds completer beeld van Charlie, die wanhopig probeert om na haar bizarre jeugd een zo normaal mogelijk leven op te bouwen. Net als een echt mens heeft ze goede en slechte dagen, neemt ze slimme en minder handige beslissingen en worstelt ze zich zo nu en dan door het leven, al dan niet gehinderd door de meningen, bevindingen en acties van anderen. 


Ik moest overigens we even diep graven naar wat er in de voorgaande boeken gebeurd was, gelukkig had ik daar ook een stukje over geschreven, waardoor het belletje redelijk vlot ging rinkelen.

Overigens zou je het boek prima als stand alone kunnen lezen, maar door de verwijzingen naar huize Lyckebo en Betty zul je al snel de eerdere delen willen lezen. Het maakt het verhaal in ieder geval wél wat duidelijker dan.

Ik ben gewoon fan van deze serie en geef dit deel met plezier 4,5 duim! 👍👍👍👍✊

Reacties