Wat ik nou vind van 'Een beetje geluk' van Tamara Haagmans?


 Met een beetje geluk zou ik het nieuwste boek van Tamara Haagmans mogen recenseren, dus ik stuurde een mailtje.... en jawel! Een tijdje later viel het boek met een vrolijk plofje door de brievenbus.

Yes, ik had er zin in, kon wel even wat feelgood gebruiken!

Hoofdpersoon Nicole ontvangt een vrij aparte erfenis van haar tante.... een pretpark! Wanneer ze er een kijkje gaat nemen, blijkt het geen Efteling of EuroDisney... het is een vervallen uit de hand gelopen speeltuin met wat dierentuindieren. En de bezoekersaantallen zijn ook niet bepaald om over naar huis te schrijven....

Nicole weet niet zo goed wat ze met het park aanmoet, maar als de manager, Marc, laat weten dat hij het graag van haar overneemt, vindt ze dat ook geen optie.

Met een tip van haar vriendin besluit ze een poging te wagen het park nieuw leven in te blazen, maar dan wél op haar eigen manier. En tsja, dat Marc dat niet zo ziet zitten.... dat is dan jammer....

Sowieso lijkt alles in de (tomaten)soep te lopen als Marc in de buurt is. Is dat toeval? Of zit daar meer achter?

Weet Nicole het personeel van het park voor zich te winnen? En kan het park nog winstgevend worden? En wíe is die onbekende die door het park lijkt te dwalen?

Met veel humor heeft Tamara weer een heerlijk verhaal neergepend!

Ze zet de hoofdpersoon in romantische maar net zo makkelijk in bespottelijke situaties meer met zó'n gemak dat het haast wel ervaringen uit de eerste hand lijken 😏 (pléase, laat er een Aardbeienkoninginfoto zijn!).

Tamara's schrijfstijl is super toegankelijk, leest echt heerlijk weg en weet een ontzettend fijne sfeer op te roepen. Haar omschrijvingen zijn to the point; je waant je in de omgeving die zij heeft bedacht, zonder dat ze uitweidt in details.

Ze heeft leuke details in het boek verwerkt, die nóg leuker zijn wanneer je haar een beetje volgt op social media (wat ik je overigens echt aanraadt om te doen, dat tovert geheid een lach op je gezicht).

Wanneer ik dan tóch een feelgood 'moet' lezen, doe me er dan wél een van Tamara Haagmans! 

4,5 duim! 👍👍👍👍✊

Reacties