Wat ik nou vind van... 'De vermiste meisjes' van Kyle Perry?


 Ik las 'De vermiste meisjes' van @kyle.perry.author en na het intro-gedichtje waren mijn verwachtingen torenhoog. Een thriller a la Mo Hayder, verwachtte ik!
Helaas, dat werd het niet....

Het boek verhaalt over de vermissing van een aantal tienermeisjes in de bush van Tasmanië.  De bevolking raakt direct in paniek, want 30 jaar eerder gebeurde er ook zoiets en toen was de schuldige de zogenaamde 'Hongerige Man', een monster dat zich schuilhield in de bossen en op meisjesbotten teerde. Is deze griezel na 30 jaar weer terug?

Rechercheur Con, zijn partner Gabriella, Murphy -de vader van één van de verdwenen meisjes- en Eliza, een docente, zetten alles op alles om het viertal terug te vinden.  Het wordt ze niet makkelijk gemaakt door de verhoudingen van de bevolking onderling, corruptie binnen het korps en de invloed van social media.

Het wordt verteld vanuit het perspectief van afwisselend Con, Murphy en Eliza, maar altijd vanuit de 3e persoon.

Maar naast deze 3 personen, zijn de verdwenen meiden óók hoofdpersonages. En samen zijn dat er best veel. Zó veel, met allemaal eigen meningen,  motieven, ideeën etc, dat het geheel wat chaotisch en rommelig wordt en het de vaart uit het verhaal haalt.

Daarbij blijft de lezer op het eind met behoorlijk wat vragen zitten. En is de gruwelfactor die het gedichtje beloofde, niet gehaald...


Jammer, ik had er meer van verwacht...

Desalniettemin een boek in een fijne schrijfstijl, met ruimte voor een vervolg.

Con en Gabriella kunnen als politieduo ongetwijfeld nog bergen zaken oplossen, en ook de cliffhanger op het eind kan dienen als opstapje voor een deel 2.

Wat ik overigens wél zou gaan lezen!

3 duimpjes👍👍👍

Reacties