Wat ik nou vind van... 'Einstein ~de fantastische reis van een muis door ruimte en tijd' van Torben Kuhlmann?

 

'Wie te veel nadenkt over de tijd, zal ontdekken dat de tijd met hem aan de haal gaat.' 

Een oud muizenspreekwoord.


Wauw, wat een prachtig (prenten)boek!

Een fantastisch verhaal over een muisje dat een bijzondere reis maakt. Het muisje heeft zich lang verheugd op het grote kaasfeest, maar blijkt een dag te laat aan te komen. Verdrietig bedenkt hij hoe fijn het zou zijn als hij terug in de tijd zou kunnen! Met behulp van een boek van Einstein en zijn relativiteitstheorie besluit hij een tijdmachine te bouwen...

Het muisje is niet alleen dapper en slim, maar ook enorm aandoenlijk. De illustraties nodigen je uit om het diertje door zijn zachte vachtje te aaien en hem bemoedigend toe te spreken. 

Sowieso zijn de grote en kleine platen in het boek erg aantrekkelijk en meer dan de moeite waard om de tijd voor te nemen en ze goed te bekijken. 

De illustraties zijn niet slechts een aanvulling op het verhaal, maar een even belangrijk onderdeel ervan.

Het verhaal zelf zit ook prima in elkaar, met een heerlijke schrijfstijl. Het gaf me het gevoel dat ik vroeger had op school, na het buitenspelen even voorgelezen worden terwijl je je pakje melk leegdronk en je Liga opat. 

Iets knus, veiligs. Het is een enorm fijne sfeer die het boek uitademt.

Het is absoluut geen kinderachtig boek, maar ook niet  moeilijk geschreven, zodat het voor zowel volwassenen als kinderen een feest is om te lezen of uit voorgelezen te worden.

 

Een dikke (!!) 5 duimpjesπŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Reacties