Wat ik nou vind van... 'Slaap maar zacht' van Linda Jansma?


 Wat een aangename verrassing, een pakketje van de Crime Compagnie op de mat! Met daarin de nieuwste van Linda Jansma, 'Slaap maar zacht'!

Kijk, dat is leuke post! Met dank aan de Crime Compagnie dus voor dit onverwachte recensie-exemplaar !

In dit boek volgen we meerdere verhalen die uiteindelijk samen komen: 

-dat van Maud, die verpleegkundige op de IC is en zorg draagt voor een onbekende, comateuze man en in haar nachtdienst denkt dat er vreemde dingen gebeuren op de afdeling...

-dat van Finn, die na een nachtelijke gebeurtenis appjes krijgt die hem wakker houden...

-dat van rechercheur Richard Valentijn, die geen oog dichtdoet zolang de zaak waaraan hij werkt niet is opgelost...

-dat van Caristiena, wiens vader nooit meer wakker wordt...

De titel van het boek is dus hoe dan ook goed gekozen! Maar om wie draait het uiteindelijk?  Wie is de spil in dit verhaal? De echte held? Of de echte boef? 

De auteur weet een gespreid bedje (om maar in slaaptermen te blijven) voor je te creëren, waarin je je net comfortabel hebt genesteld als ze ineens niet alleen de lakens, maar de hele lattenbodem onder je vandaan trekt. Dág relaxmodus en hállo nachtmerrie... want voor íemand in het verhaal wordt het dat zeker!

Eenmaal in de flow van het boek kun je er op rekenen een paar uurtjes slaap te missen, want dan wil je gewoon doorlezen! 

Ik vond het een heerlijke thriller, alhoewel één verhaallijn m.i. niet helemaal bij het verhaal paste en net zo goed achterwege gelaten had kunnen worden. 

De score? Ik geef het boek 4 duimpjes!👍👍👍👍

Reacties