Wat ik nou vind van...'De stamboom' van Steph Mullin & Nicole Mabry?

 

Wederom veel dank aan HarperCollins voor het recensie-exemplaar.

Het boek werd aangeprezen met 'voor liefhebbers van de boeken van Mo Hayder'. Nou count me in dan maar, want wat vΓ­nd ik het jammer dat er geen Jack Caffery boeken meer komen. Mo Hayder overleed onlangs, een verlies voor de boekenwereld. Ken je haar boeken nog niet en heb je geen zwakke maag? Ga er dan maar snel aan beginnen.

Maar nu 'De stamboom'. Liz doet samen met haar nicht en huisgenote Andie voor de lol een DNA onderzoek waarbij ze online kan uitzoeken wie haar voorouders waren. Maar als de resultaten van hen beiden geen overeenkomsten blijken te hebben, ontdekt Liz dat ze is geadopteert. Ze besluit verder te zoeken naar haar biologische familie.

Niet veel later krijgt ze bezoek van de FBI. De FBI? Ja, want haar DNA lijkt op dat van de Tri State Killer, een seriemoordenaar die ruim 20 jonge vrouwen heeft ontvoerd en vermoord. Hij is nooit gepakt en nu lijkt Liz' DNA de eerste grote aanwijzing in tijden naar zijn identiteit. 

Maar de enige man die ze heeft leren kennen van haar familie, haar oudoom Cris, dat kan hem toch niet zijn? Of wel? Langzaam maar zeker stapelen de bewijzen zich op. Is Liz nog wel veilig? Of is het vizier van de TSK nu op haar gericht?


Een heerlijk spannende thriller met een grandioze opbouw. Hoe verder ik las, hoe sneller ik las. Net als in een film waarin iemand in z'n eentje het huis ingaat waar de bad guy zit, wil je Liz waarschuwen, haar vertellen even lekker buiten te wachten en de politie te bellen, maar ergens snap je ook dat zik, met haar onderzoekende karakter, het naadje van de kous wil weten.

Intussen lees je aan de hand van fragmenten over alle slachtoffers hoe de TSK te werk gaat.  En op die manier ga je je een beeld vormen van de moordenaar. Een beeld dat je, zeker als vrouw zijnde, doet huiveren.

Jaaa dit is er één hoor! Een dikke thriller die gewoonweg uit moet! Ik heb er van genoten en er de nodige uurtjes slaap voor ingeleverd.

De score? Alle 5 omhoog! πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

      

Reacties