Wat ik nou vind van 'Zo'n mooi meisje' van Carla Kovach?

 


Alweer het 3e deel in de Gina Harte- serie van Carla Kovach en wat was ik hier benieuwd naar!

In Nederland lopen we een aantal delen achter, er zijn al heel wat meer boeken van de auteur dan dat er vertaald zijn, en de boeken beloven alleen maar beter te worden.


In dit deel zit Gina op de zaak van een jonge vrouw, een meisje nog, dat achter uit een hard rijdend busje is gevallen. Ze ziet er enorm slecht uit en weet, voor ze buiten bewustzijn raakt, nog net een paar woorden te zeggen die Gina en haar team zorgen baren.

Niet veel later wordt er een ander meisje gevonden, dat veel gelijkenissen blijkt te hebben met het eerste. Het grote verschil is dat dít meisje al is overleden....

Gina belooft zichzelf de zaak op te lossen, maar moet intussen haar trauma, dat ze aan de vorige zaak heeft overgehouden, ook verwerken, en dan is er natuurlijk het grote geheim dat ze al zo lang met zich meedraagt...


Omdat ik het vorige deel tóch al weer even terug las, wist ik (shame on me) niet helemáál exact meer wat er daarin was gebeurd, maar ook zonder voorkennis kun je dit boek wel lezen. Het triggert je wellicht alleen om de vorige delen ook op te snorren. De geschiedenis met Terry stond me echter nog wél helder voor ogen.

Daarnaast duiken er in dit derde deel wel veel personages op, waardoor ik het overzicht nu en dan even kwijt was. Al die meisjes, al dan niet met verschillende namen, die al dan niet hetzelfde lot te wachten staat.....  Gelukkig las ik het fysieke boek, wat terugbladeren tóch wat makkelijker maakt.

Na de vorige 2 boeken beide met 3,5 duim te belonen, geef ik 'Zo'n mooi meisje'  4 duimpjes!

👍👍👍👍

Reacties