Wat ik nou vind van... 'Vuurbloed~Twaalf en het bevroren bos' van Aisling Fowler?

 Met dank aan HarperCollins voor dit recensie-exemplaar! 

Twaalf woont als leerling-jager op het Jagersfort. Alle leerling-jagers hebben hun verleden achter zich moeten laten, inclusief hun naam, en hebben een nummer. Pas als ze de Beproeving hebben doorstaan, verdienen ze hun Jagersnaam.

Op een dag wordt het Jagersfort aangevallen door kobolden en wordt Zeven ontvoerd. Twaalf besluit achter haar aan te gaan om haar te bevrijden, en stuit op de Waker, een stenen hond, die vanuit het fort gestuurd is om Zeven te redden. Ondanks dat deze het niet wil, reizen ze samen verder. Niet veel later wordt het gezelschap uitgebreid door Vijf en Zes, en deze groep betreedt uiteindelijk het gevaarlijke Bevroren Bos.

Ze moeten aan grote gevaren ontsnappen, komen zichzelf tegen en uiteindelijk moeten ze de confrontatie aangaan met de vijand.... 


Wat een waanzinnig tof, veelbelovend eerste deel van een nieuwe YA-fantasy-reeks. En ik zeg dan wel YA, maar je bent zo oud als je je voelt, dus lekker tot je 80e YA blijven lezen wanneer je daar zin in hebt hoor! Niks mis mee, met mijn 28 (+ stiekem toch nog wel weer heel wat jaartjes) heb ik gewoonweg genoten van dit boek!

Spannend, avontuurlijk, humoristisch, goed uitgewerkte personages en jeugdliteratuur zoals het moet zijn.

Twaalf maakt een behoorlijke ontwikkeling door in dit eerste boek en dat maakt enorm nieuwsgierig naar hoe ze haar komende avonturen tegemoet gaat treden. Hebben we hier een nieuwe Harry Potter, Katniss Everdeen of Percy Jackson? Het zou zomaar kunnen!

Een absolute topper dit, een boek dat ik vol overtuiging alle 5 duimpjes geef!👍👍👍👍👍


Reacties