Wat ik nou vind van... 'Verlos ons van het kwade' van Linda Jansma?


 Allereerst wil ik de Crime Compagnie bedanken voor dit verrassings-recensie-exemplaar! 

Wat een leuk plof op de mat was dat!

'Verlos ons van het kwade' is het vervolg op Jansma's 'In naam van de vader'. 

Alboewel er in de begeleidende brief vermeld werd dat het ook prima als stand alone gelezen kan worden, merk je aan alles dat er een heel verhaal aan vooraf is gegaan.

Zeker in het begin, als dat verhaal in één hoofdstuk nog even kort opgesomd moet worden voor hen die het eerdere boek níet hebben gelezen, zoals ik.

Er zijn behoorlijk wat personages binnen de familie van Foreest, en ik was dan ook wát blij met de stamboom voorin het boek, waar ik zéker de eerste hoofdstukken regelmatig gebruik van heb gemaakt.

Voorafgaand aan dit boek is er behoorlijk wat drama binnen de familie geweest en nu probeert iedereen het gewone leven weer wat op te pakken, altbans voor zover mogelijk.

Maar het zou een saai boek worden als dat zou lukken, dus: entree Naomi.

Naomi is 20 jaar geleden vertrokken uit Laren en is nu terug met een plan. Een wraakplan. En uiteraard is de familie van Foreest daar bij betrokken.

Maar Naomi is niet de enige die wraak wil op de familie. En dat er ook onschuldige familieleden zijn, dat lijkt hen niet te interesseren. 

Het spel wordt hoog gespeeld...


Nadat ik me door de eerste, zeg 40, pagina's had heen geworsteld (zo voelde het echt omdat ik niet de volledige voorkennis had van het eerste boek), kwam ik in het verhaal, wist ik een beetje wie wie was en begon het prettiger te lezen.

Linda Jansma heeft een erg fijne schrijfstijl en weet de spanning goed op te bouwen. De terugblikken door de diverse personages maken veel duidelijk en zijn goed getimed, voelen niet gedwongen óm maar iets te verduidelijken.

Op één kort hoofdstukje na dat ik zelfs (juist!) na de ontknoping van het boek totaal niet kon plaatsen, heb ik het dan ook met veel plezier, en op sommige momenten met walging gelezen. Die walging had overigens níets te maken met de schrijfstijl, maar met de gebeurtenissen in het boek.

Ben ik nieuwsgierig geworden naar het eerste deel? Jazeker!  Dan maar in de verkeerde volgorde, maar lezen wil ik het zeker! 

Voor 'Verlos ons van het kwade' geef ik 3,5 duimpjes👍👍👍✊

Reacties