Wat ik nou vind van... 'Overleef de nacht' van Riley Sager?

 


Na de moord op haar beste vriendin Maddy, besluit Charlie te stoppen met haar studie. Om terug naar huis te komen wil ze een briefje hangen op het mededelingenbord op de campus, waar ze Josh ontmoet. Josh biedt haar een lift aan omdat hij dezelfde kant op moet en zo gezegd zo gedaan; ze spreken af en na het afscheid van haar vriendje Robbie stapt ze bij Josh in de auto.

Maddy is vermoord is door de zgn. Campusmoordenaar, die nu al minstens 3 doden op zijn geweten heeft. Wanneer Charlie en Josh onderweg zijn, beseft ze dat ze wel heel weinig van Josh weet. En dat hij toch wel wat vreemd gedrag vertoont. En dat betrapt ze hem op een leugen, waardoor ze voor haar leven begint te vrezen....

Ik las alleen 'De laatste meisjes' van deze schrijver, dat ik 4 duimpjes gaf. En ook voor dit boek kom ik op deze score uit. 👍👍👍👍

Een spannend boek dat, ondanks de tijdspanne van slechts 1 nacht, toch de vaart erin weet te houden en waarbij de spanning voelbaar is.
Continu twijfel je of je vermoedens w.b. de dader wel kloppen, of je Charlies gedachten mag geloven, maar ook heb ik haar meerdere keren een domme koe verklaard ('Waarom doe je dit? Hoe kun je nou instappen? Halloohoo??!?').

In ÊÊn ruk uitgelezen (sorry huishouden, first things first..) en ik ga eens op zoek naar meer van deze schrijver. 
Iemand tips?

Reacties