Wat ik nou vind van... 'De postbezorgster van Parijs' van Meg Waite Clayton?

 

Allereerst wil ik HarperCollins bedanken voor dit recensie-exemplaar. 

Ik las eerder van deze auteur 'De laatste trein naar vrijheid', over Truus Wijsmuller.
En nu mocht ik dus dit boek van haar lezen, ik was erg benieuwd!
Het vertelt over Nanée, een stoere jonge vrouw, die zich in Frankrijk settelt. Ze leert daar een aantal kunstenaars kennen, waarvan er één haar aandacht trekt. Het is een fotograaf, Edouard. Een weduwnaar met een jong dochtertje, Luki. Zijn overleden vrouw blijkt veel uiterlijke overeenkomsten te hebben met Nanée, waardoor Luki haar met haar moeder verwart. 
Ook na hun afscheid blijft Nanée met hem in haar hoofd zitten.
Edouard wordt opgepakt en komt in een werkkamp terecht, Luki gaat met een vriendin van Edouard mee. 
Nanée sluit zich aan bij een verzetsbeweging en wanneer ze hoort wat Edouards situatie is, besluit ze er alles aan te doen hem niet alleen te bevrijden, maar ook om hem weer te herenigen met Luki én veilig het land uit te krijgen. En dat is geen makkelijke opdracht....

Ik  vond het lang duren voor ik in het verhaal zat, het pakte me niet echt. De aanloop was wat vlak, ik vond het niet fijn lezen. Pas wanneer Nanée haar eigen missie besluit uit te voeren, werd ik nieuwsgierig naar hoe het verder zou gaan.

Het verhaal is, net als het vorige boek, gebaseerd op een bestaand persoon; Mary Jayne Gold. 

Veel van de personages zijn ook geïnspireerd op bestaande personen, en ook de kunstenaars (op een paar uitzonderingen na) die genoemd worden, hebben bestaan.

Dát vind ik dan altijd weer wél interessant, zeker omdat deze namen achterin het boek genoemd worden, waardoor ik dan weer kan gaan Googlen en steeds meer te weten kom over deze personen.

De vluchtroutes door de Pyreneeën, daar had ik vaker van gehoord en dat vond ik in dit boek ook het mooiste gedeelte om te lezen.

Het verhaal an sich is prima, al kon de auteur het niet tot leven brengen voor mij.
Ondanks de heftige gebeurtenissen greep het me niet, werd ik er niet echt in meegenomen.
Jammer, want die potentie heeft deze geschiedenis zeker wel.

Ik kom uit op 3 duimpjes 👍👍👍

Reacties