Wat ik nou vind van 'De club' van Ellery Lloyd?

 

Allereerst wil ik HarperCollins bedanken voor dit recensie-exemplaar. 


Alweer enige tijd terug kreeg ik dit recensie-exemplaar toegezonden, echter door zwangerschap, bevalling en kraamtijd lukte het me gewoonweg niet om een boek te lezen.

Maar nu, een paar dagen voor mijn verlof voorbij is, heb ik 'De club' dan toch uit.

'De club' is Home. Een plek voor de rijksten op aarde om, ongezien door gewone stervelingen, te kunnen genieten van alle luxe die er te vinden is, omringd door andere celebs en zonder mobiele telefoons, die er verboden zijn, in verband met de privacy van de gasten.

Nu wordt er op een klein, verder onbewoond eiland een nieuwe Home geopend en het openingsweekend moet grootser dan ooit worden.

Eigenaar Ned Groom, zijn broer Adam, zijn PA Nikki, PR-manager Annie Sparks en nieuw aangenomen hoofd huishoudelijke diensten Jess zijn er net zo klaar voor als hun gasten, onder wie talkshowhost Freddie Hunter, acteur Jackson Crane en vele anderen.

Maar niet iedereen heeft dezelfde belangen bij dit weekend, alhoewel... allemaal willen ze hun geheimen koste wat kost houden wat het zijn: geheimen...

En dan wordt er een lijk gevonden...

Het duurde even voor ik het boek spannend of interessant vond worden, dat geneurde pas rond blz 200. Tja en dan ben je al over de helft van het boek. Echter, toen hield het me wel vast en las ik in één keer de rest uit.

Het boek wordt vanuit diverse perspectieven geschreven, wat zijn voordelen maar ook zijn nadelen had. Aan de ene kant wordt hierdoor de suspence groter, want je weet meerdere geheimen als lezer die de personages niet kennen. En dus ken je ook meerdere motieven, waardoor de mogelijkheden wat betreft de identiteit van de dode én de doodsoorzaak ook oplopen.

Anderzijds merkte ik ook dat ik de verschillende perspectieven wat door elkaar haalde, maar ik moet er eerlijkheidshalve bij vermelden dat dat wellicht ook iets te maken kan hebben met mijn huidige 'mombrain'.

Ik ben dus niet zo enthousiast als Reese Witherspoon ('Een geweldig geschreven moordmysterie met een intrigerend plot') en als ik het boek zelf had aangeschaft en niet als recensie-exemplaar had ontvangen, was ik hoogstwaarschijnlijk al vóór blz 200 gestopt met lezen. Maar ja, dan zou ik het toch wel betere eind hebben gemist.

Tijd voor de score dus: alles bij elkaar genomen kom ik op een score van 2,5 duim 👍👍✊️

Reacties