Wat ik nou vind van 'Zeven' van Luc Vos?

 

Met dank aan uitgeverij Letterrijn voor dit recensie-exemplaar. 


Zeven hoofdzonden, zeven dwergen, zeven geitjes, zeven dagen in een week, zeven is een getal met symboliek. 

Voor jou en mij zal dat niet meer dan dat zijn, voor sommigen is het een geluksgetal, maar voor de dader in dit boek, Robert (en daarmee spoiler ik niets) betekent '7' veel meer.

Rechercheur Anne Verhelst van de Antwerpse politie krijgt een mail binnen met een link naar videobeelden die haar direct op scherp zetten.

Op de beelden is iemand te zien die in een kist ligt. Levend wel te verstaan. Ook is er een klok in beeld die aftelt, beginnend vanaf 7 uur. 

Anne licht haar collega's in en al snel wordt duidelijk dat de vrouw in de kist niet de enige zal zijn... er staan nóg zes kisten te wachten...


We lezen afwisselend vanuit Annes perspectief en uit dat van Robert. Anne beleeft alles voornamelijk in het nu, van Robert krijgen we mee hoe hij zijn slachtoffers ontvoert, maar ook blikken we middels zijn gedachten terug naar het verleden, en krijgen hiermee een inkijkje in zijn verwrongen brein.

Wie is deze Robert en waarom doet hij wat hij doet? Op basis waarvan kiest hij zijn slachtoffers? En waarom stuurde hij Anne überhaupt die mail?

Veel vragen, en ook na het uitlezen van de laatste pagina bleef ik nog met wat vragen zitten. 

2 van de slachtoffers begreep ik niet helemaal, welk 'presentje' zou er nog op Anne wachten (of is dat een voorbode op een vervolg?), hoe gaat het met Anne verder?

Het duurde even voor ik in het verhaal zat, de eerste pagina's kwamen me wat druk, wat rommelig over, maar dat kwam al snel goed en toen wilde ik weten hoe en wat.

Wie deze Robert uiteindelijk zou zijn was me wel snel duidelijk, iets té snel naar mijn zin, maar goed, er werd wel prima naar de finale toegewerkt dus dat nam ik op de koop toe.

Ik las niet eerder een boek van deze auteur, maar ik zou een volgend (al dan niet een vervolg) beslist wel oppakken.

De score voor 'Zeven'? Ik geef het een dikke 7 😄oftewel 3,5 duimpje👍👍👍✊️

Reacties