Wat ik nou vind van 'De regen kwam van binnen' van Dennis Biesma?

 


Dit is het verhaal van Dennis Biesma zelf, hoe hij opgroeide binnen de gemeenschap van Jehova's getuigen en hoe hij hier uiteindelijk uitstapte.

Een boek waar ik erg benieuwd naar was, ik verwachtte er daardoor wellicht wat te veel van, want het heeft voor mij persoonlijk niet veel nieuwe inzichten of feiten gebracht w.b. Jehova's getuigen. 

Wel onderstreept Dennis (gelukkig) dat de meeste getuigen helemaal geen slechte mensen zijn, maar slechts naleven wat hen al van jongs af aan verteld wordt. Zij geloven daadwerkelijk in alles wat ze je aan de deur komen vertellen, en het enige dat je ze daarin kwalijk kunt nemen is het gebrek aan een kritische blik. Maar goed, dat denk ik bij wel meer mensen 😉

Het probleem zit dan ook niet bij déze mensen, maar in de bovenste regionen, want macht corrumpeert en als zóveel mensen blindelings volgen, ja dan kun je wel van macht spreken.

Dit is Dennis' debuut, ik begrijp dat  inmiddels zijn tweede boek, een thriller, er ook aan zit te komen. 

Ik denk dat ik dat ook wel oppak want de manier van schrijven is zeker niet vervelend!


👍👍👍

Reacties